29 Ocak 2011 Cumartesi

Goralı.


















Bugün Fındıkzade'deki meşhur Goralı'nın önünden geçerken aklıma takıldı.

Goralı meşhur mudur, yoksa marka mıdır?

Türkiye'nin pek çok noktasında Goralı olduğunu iddia eden, mönülerinde Goralı sandviç satan yerler vardır. Bildiğim kadar Goralı ismi, üsteki resimde de görülen Goralı'yı 1961'de Fındıkzade'de açan Goralı ailesine aittir ve bu konuda hukuk mücadelesi vermekteler. Diğerlerini bilemem ama, benim de yıllardır bildiğim tek Goralı vardır; o da Fındıkzade'deki Goralıdır. Goralı sandviçi Ömer Faruk Sorak ve Cem Yılmaz'ın filmi GORA'ya bile ilham kaynağı olmuş bir isimdir.

Duyduğum kadar Goralı franchising yöntemi ile tüm Türkiye'ye yayılacakmış. İşte o zaman marka olur. Çünkü böyle bir adım Goralı'nın markalaşmanın prensiplerini yerine getirmesi için büyük bir fırsattır. Umarım yayılmadan önce bu prensiplerin gerekliliklerini tamamlarlar.

Bu ülkede icat olmuş bir ürünün markalaşması bize gurur vermeli. Hatta Goralı'yı sadece Türkiye değil, keşke bütün dünya tanısa. Zira burgerden de, pizzadan da, repten de çok daha üstün bir lezzet Goralı...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

GORALI
Goralı fındıkzade'den sonra İstanbul Beylikdüzü'nde ve Ankada Kızılay'da da hizmetinize açılmıştır. istanbul Bahçelievler Yayla'da da hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz.