24 Ekim 2010 Pazar

Müşterisi aldığı ürünü değiştirmek istediğinde mutlu olan marka.












COLIN'S'in son marka kampanyası "Değiş. Geride kalma" halen tüm mecralarda bütün hızıyla devam ediyor. Ancak bundan daha güzel olan bir şey var ki o da, aynı kampanyanın bütün hızıyla COLIN'S çalışanlarıın zihninde ve mağazalarında da devam etmesi. Mağazalarda bu yönde hazırlanan ve uygulamaya konulan "Değiştirme Kartları" bu bakış açısının en önemli göstergesi. COLIN'S değiştirme anlayışı ile ilgili olarak şunları söylüyor: "Fikir değiştirme hakkına saygı duyuyoruz. Çünkü bu ürüne sahip olmak senin ya da seni seven birinin fikriydi. Sahip olduğun ürünü farklı bir renk ya da bambaşka bir modelle değiştirmek ise sadece senin fikrin olacak... Öyleyse değiş. Yeni görünümün için yeni bir fikrinin olması bizi sevindirir. Çünkü biz değişimden yanayız."

Bu sözler yeni COLIN'S MANİFESTOSU ile son derece paralel. Çünkü aşağıda daha geniş olarak görülen COLIN'S MANIFESTOSU'nda şöyle diyor COLIN'S: "Dün doğru bildiğinin bugün yanlış olduğunu öğrenebiliyorsun. Bugün bir şeyi kabul ederken yarın kabul etmeyebiliyorsun. Çünkü bunun artık senin en doğal hakkın olduğunu biliyorsun. Bu senin özgürlüğün."

COLIN'S bu kartları daha ürünü müşteriye teslim ederken veriyor ve değişime o andan itibaren razı oluyor, hatta destekliyor.

Bu son derece cesur bir tavır. Çünkü yeninin yanında yer alırken, alışılmışın da karşısında duruyor ve paradigmaları kırıyor.





3 yorum:

Mihrican Yurdakul dedi ki...

kıskanılacak kadar güzel bir fikir.

tebrikler...

Mihrican Yurdakul dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hakan Senbir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.