14 Ekim 2010 Perşembe

İnsan kaynağını birincil hedef kitle olarak gören kurumlar

PERYÖN'ün gerçekleştirdiği 18. Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi'nde, 12 Ekim Salı günü COLIN'S Genel Müdürü Necati Özdoğan ve SUPERONLINE İnsan Kaynakları Müdürü Zeynep Derya Levent ile aynı panelde "Örgütsel kültür yaratmada şifre ve semboller" konusunu tartıştık.

Sevgili Necati, COLIN'S'in "Değiş, geride kalma" adlı yeni marka kampanyasının aslında öncelikle insan kaynaklarına verilen bir mesaj olduğunu ve bunu tüketiciye yansıtmadan önce çalışanlara nasıl ilettiklerini anlattı. 32 ülkede, 145 şehirde, 558 mağazada, 3000'e yakın çalışanın aynı anda bir mikro siteye yönlendirilmesi, İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ve Genel Müdür Necati Özdoğan'ın marka kampanyasının felsefesini anlattıkları bir video ve ardından reklam filmi gösterimi... Yazılı değişim manifestosu, reklam filminden keyifli backstage görüntüler ve film müziğinin indirilebilir formatta yer alması... Bunlar çalışana verilen değerin ve önemin tasarıma yansıması... Elbette sadece çalışanlara teknolojik bir dokunuşla kalınmamış. Şirketin pek çok birimi gibi, özellikle stratejik pazarlardaki satış yöneticileri de bu stratejinin yaratım sürecinde yer aldıkları için ekiplere aktarımında da görev yapmışlar. Özetle COLIN'S'in örgütsel kültür yaratmada şifre ve sembolleri "Değiş, geride kalma" manifestosunda yer alıyor.

Zeynep Hanım da Superonline'ın "Biz geleceğiz" adlı iç iletişim konseptini anlattı. Çalışanların burada anlaması gereken iki kavramın biri "biz" yani tüm kurumun takımdaşlık ruhu ile ifadesi... Diğeri ise sektörün gücünü ve yarınlarını ifade eden "gelecek" kavramı. Hal böyle olunca ortaya gayet hoş bir şekilde "Biz geleceğiz" mottosu çıkmış. Son derece akılda kalıcı ve altı iyi doldurulduğunda gayet ikna edici... Öte yandan, Zeynep Hanım'ın verdiği en güzel ve etkileyici örneklerden biri, başarıya verdikleri ödül kutusuydu. Son derece şirin, yalın ve içten... Zaten beklenen de bu değil mi? Samimi bir ikram, iknanın psikolojisinin temel direğidir.

Hiç yorum yok: