9 Ekim 2010 Cumartesi

Lucius Veronus'tan perakende adına öğreneceğimiz çok şey var.






















































Grey's Anatomy'yi bitirdikten sonra Roma dizisine geçtim. Ne tesadüf ki, Grey's Anatomy'de Dr. Hunt rolünde olan İskoç aktör Kevin McKIDD, Roma'da başrol oyuncusu ve efsanevi 13. Lejyon'un Centurion'u (yüzbaşısı) Lucius Veronus rolünde.Dizide Yüzbaşı Lucius Veronus’un lejyondan ayrılıp ticarete atılma kararı aldıktan sonra karısı Niobe'nin önünde yaptığı bir konuşma var.

Lucius Veronus sekiz yıldır Galya'da savaştadır ve karısını bu sırada bir kez bile görmemiştir. O güne dek bir kez bile karısına iltifat etmediğini belli ederek, Niobe'ye şunları sözler:

- Çok güzelsin! Evlendiğimizde sadece on üç yaz yaşamıştın. Kısa süre sonra ben gittim. Ama artık bir kadınsın ve ben kadınlar hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

Lucius Veronus'un bu sözlerini duyunca, kadınlar hakkında çok az şey bilen markaların durumu gözlerimin önüne geldi. Perakendenin hangi alanı olursa olsun başrolde kadınlar var. Hazır giyim, gıda, beyaz eşya, kahverengi eşya, mobilya... belki bir tek teknoloji marketlerini bu konuda istisna olarak alabiliriz ama onlar da kadınları keşfettiklerinde bugüne dek yaşamamışız diyecekler. Çünkü ürün anlamında post-modern çağ yaşansa da, hedef kitle anlamında teknoloji sektöründe yaşanan orta çağın ta kendisi. Çünkü kadın neredeyse hiç yok!

Lucius Veronus askerliği bırakıp hem özel hayatında hem de iş hayatında yeniliklere atılırken, doğru bir karar verip, işe kadınları anlamaktan başlıyor. Onu bu konuda bir anti-kahraman olarak alıp, Lucius Veronus'tan perakende adına öğreneceğimiz çok şey var.

Çünkü perakende kadınları anlamakla başlar.

Hiç yorum yok: