28 Kasım 2010 Pazar

MAPIC 2010 gerçekleşti.

Gayrimenkul sektörü ile perakende sektörünü bir araya getiren MAPIC 2010 (The international market for retail real estate) 16-18 Kasım 2010 tarihleri arasında Cannes'da gerçekleşti.

18 Kasım 2010 perşembe günü öğleden sonraki sunumlardan birinde marka danışmanlığını yaptığım COLIN'S'in de sunumu vardı. COLIN'S'in Global İş Geliştirme Direktörü Sayın Arda Taşarkan, Eroğlu Holding şemsiyesi altındaki markaları ve COLIN'S'i anlattı. Arda Bey'in COLIN'S adına çizdiği persfektifin izleyenleri çok etkilediğini gördüm. Zira 3 kıtada, 32 ülkede ve 145 şehirde toplam 560 mağazaya ulaşmış global bir markanın Türkiye'den çıkış öyküsü sektörün profesyonellerini yakından ilgilendiriyor. Bu durum sunumun sonrasında Arda Bey'le konuşma yapmak isteyenlerin sayısından da belliydi. COLIN'S'in sunum yaptığı salonda konuşmacı olarak Kanada'dan Cirque de Soleil, Fransa'dan Manathan Hot Dog, İtalya'dan ayakkabı markası Via Uno ve Portekiz'den Zippy Kidstore vardı.

MAPIC önemli bir organizasyon. Çünkü dünyanın önemli AVM'lerinin ve alışveriş caddelerinin markalarla buluşması önemli. Zaten perakendenin bugünkü matematiği bu şekilde işliyor. Ürün ve mağazacılık konseptinin mutlaka doğru lokasyonla desteklenmesi ya da doğru lokasyonun etkileyici markalarla zenginleşmesi gerekiyor. MAPIC bunun için önemli bir buluşma noktası.

Bir de Cannes gerçeği var tabii ki:) Yaz, kış güzel bir şehir Cannes. Daha doğrusu Cote d'Azur başlı başına bir güzellik. Her ne kadar son yıllarda yeni cennetler çıksa da, Cote d'Azur zerafetini asla yitirmeyecek bir bölge. Buradan birkaç günlüğüne Provence'a da uzanınca tadına doyum olmuyor. Öte yandan, yıllardır Cannes Lions reklam festivalinin gerçekleştiği binada farklı bir organizasyon görmek de benim için heyecan vericiydi.

http://www.mipim.com/en/mapic/








Hiç yorum yok: