11 Nisan 2010 Pazar

Messi... Jordi Savall... Messi...



Bu hafta benim için en sevdiğim şehrin, Barselona'nın haftasıydı.

Önce Lionel Messi Arsenal'e 4 attı. Arsenal'i de pek severim ya, içimin yağları eridi. Küçüklüğünde futbolcu olamayacak kadar çelimsiz olan bu çocuk, hala çok büyümemesine rağmen büyük işler yapıyor. Ilk golü saatte 105 km hızla ceza yayından attı. Son golde Arsenal savunmasına da kalesisine de hakaret etti. Adamlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitseler, kazanırlar.

Ardından Katalan müziğinin büyük ustası Jordi Savall İstanbul'daydı. Konserinin özelliği de, Savall'ın Osmanlı İmparatorluğu'nda önemli izler bırakmış bir devlet adamı ve tarihçi, Boğdan Bey'i Dimitri Kantemir'in eserlerini icra etmesiydi. Jordi Savall 16. ve 17. yüzyıllarda kullanılan "viola da gamba" adlı bir yaylı adeta çalgıyı konuşturuyor.

Dün akşam sahneye tekrar Messi çıktı ve bu kez Real Madrid'i devirdi. El Classico dünyanın bu güzel şehrinden yana sonuçlandı.

Barselona'yı seviyorum. Doyacak kadar iş bulsam hayatımın herhangi bir döneminde yaşardım. Katalanlar asil insanlar. Mutfağı da, futbolu da, müziği de iyi biliyorlar. Adam gibi yaşama sanatı Barselona'da çok olağan bir şey.

Daha Gaudi'yi saymadım bile:)

Messi için:
http://www.youtube.com/watch?v=DE8Xy0LD2os

Jordi Vardi için:
http://www.youtube.com/watch?v=r3onO9ZG7io&feature=PlayList&p=B9FA83B3A4D664CA&playnext_from=PL&playnext=2&index=1



Hiç yorum yok: