28 Mayıs 2010 Cuma

Derya Baykal 3. DEEP TALK'un konuğuydu ve sahici iş aşkından bahsederek Konfüçyus'un kulaklarını çınlattı:)


Sahici bir insan Derya Baykal. Sohbet ederken kendi gibi olduğunu hissediyorsunuz. PROJECT HOUSE'da üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz DEEP TALK'ta sanat hayatından, iş aşkından ve kadınlardan bahsetti.

Kraft için gerçekleştirdiğimiz "Jacobs şahane, sohbet bahane" isimli projemizde kendisini yakından tanıdık. Film çekimindeki profesyonelliğini ve zerafetini gördükten sonra, dostluğumuzu daha da perçinlemek için PROJECT HOUSE'a DEEP TALK'ta konuşmaya davet ettik. Sağ olsun kırmadılar bizi.

DEEP TALK derin konuşmaları sevdiğimiz bir yer. Derya Hanım da sağ olsun, DEEP TALK'un hakkını verdi ve 2 saati aşkın konuştu. Derya Hanım yaptığı programda kadınların yakından takip ettiği ve rol modeli olarak aldığı bir kimlik. Bu başarısının ardında "olumluluk felsefesi"nin yattığını düşünüyorum. Bu o kadar önemli bir şey ki, örneğin Derya Hanım programında gösterdiği bir icadının sonunda balmumu satışları artan esnaf adına sevinç duyabiliyor. Sapka çıkarılacak bir bakış açısı bu.

Sürekli üretiyor, tasarlıyor. Hatta konuğumuz ve dostumuz Ata Selçuk "fikir haklarını üzerinize alıyor musunuz" diye sorduğunda, "çalsalar da başka fikir bulurum" dercesine "almıyorum" dedi. Tabii Ata'cım Eczacıbaşı Holding'in İnovasyon Koordinatörü olarak bu soruyu gayet yerinde sordu ve umarım Derya Hanım bunu atlamaz.

Derya Hanım iş hayatı ile ilgili son derece önemli bir şeyi çözmüş. İşine başlarken o kadar iyi motive oluyor ki, asla yorulmuyor ve ürettikçe mutlu oluyor, mutlu oldukça üretiyor. DEEP TALK'taki konuşmasında da bunu net bir şekilde gördük. Bizimle olmayı da sevmişti ve bir dakika bile düşmedi. O'ndan pek çok şeyi öğrendik ama ben birinden özellikle bahsetmek istiyorum: Konfüçyus'un söylediği gibi, "İşini aşkla yap; hem hiç çalışmamış olursun, hem de üste para kazanırsın."

* www.jacobssahanesohbetbahane.com

Hiç yorum yok: