23 Ocak 2010 Cumartesi

TEDx Istanbul da gerçekleşti.

TED benim için dünyanın en önemli düşünce kulübü. Bu ayın 14'ünde bizim gerçekleştirdiğimiz TEDx RESET'in ardından Alametifarika da bugün TEDx Istanbul'u gerçekleştirdi. Öncelikle TED ruhuyla, TEDx RESET ekibi olarak bizi de davet eden, başta Serdar Erener ve Özge Hanım olmak üzere Alametifarika'ya çok teşekkürler.

Bugünün en çarpıcı konuşmalarından biri konuk konuşmacı olarak Lone Frank, diğeri de Devdutt Pattanaik'e ait muhteşem bir TED Talk'tu. Kim seçtiyse aklına sağlık; linki aşağıda. Mutlaka izlemek gerek.
http://www.ted.com/talks/devdutt_pattanaik.html?awesm=on.ted.com_739P

Öte yandan Ebru gösterisi ile renklenen Sertap Erener ve Demir Demirkan'ın performansı da damağımda ayrı bir tat bıraktı. İyi bir Pink Floyd ve David Gilmour hayranı olduğunu bildiğim Demir Demirkan da sahnede olduğu için olsa gerek, Sertap Erener ve Demir Demirkan'ın ebru gösterisi eşliğindeki performansları bana Floyd'un sahne showlarını hatırlattı. Sonuçta tek kelimeyle şahaneydi. TEDx Istanbul'un bana kazandırdığı bir diğer değer de ebru ustası/ebruzen Hikmet Barutçugil'i yakından tanımaktı.

www.ted.com

Hiç yorum yok: