11 Nisan 2010 Pazar

Doğuş Üniversitesi İşletme Kulübü'nde global krizden gençlere kalan miras tartışıldı.

Geçen perşembe Doğuş Üniversitesi İşletme Kulübü'nün II. İşletme Kongresi'nde "Global Krizden yeni nesillere ne kaldı" başlıklı bir panele katıldım. Paneli Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Akademisi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Elif Çepni yönetti.

Panelin benim için en ilginç yanı, mezunu olmamdan gurur duyduğum KABATAŞ ERKEK LİSESİ'nden sınıf arkadaşım Vatan Gazatesi Yazarı, Fortune Genel Yayın Yönetmeni ve Ekonomist Ali Ağaoğlu'nun davetlisi olmamdı.

Ali, global krizi en yalın şekilde anlattı. Ancak ondan daha önemli şeyler söyledi. yarın işe atılacak gençlere "okuyun, araştırın, konuşun" dedi. Umarım mesaj yerini bulmuştur. Okuyun ve araştırın bölümlerini bilemem, ama "konuşun" bölümü ile ilgili pek emin değilim. Çünkü soru sorun arkadaşlar diye ısrar etmemize rağmen çok soru gelmedi açıkçası.


Gelen soruların büyük bölümü de ne yazık ki, magazinel nitelikteydi. Bunun nedeni çok açık. Okuma ve araştırma alışkanlığı uçup gitmiş. Google'layıp elde edilen bilgilerle hayat geçmiyor. Oysa özel ya da iş hayatı olsun, hayatın en güzel yanı bilinmez oluşu. Bu da insanın içine büyük bir öğrenme isteği aşılıyor. Aşılaması da gerek. Aksi takdirde ne için yaşıyoruz. O zaman oturalım masamızda, birileri üç günde bir sulasın dursun, arada sırada da güneşten yanmış yapraklarımızı budasınlar.

Bu sessizlik fazlasıyla tehlike arz ediyor. Bir an önce üniversite kuşağının ayılması gerek. Kongrede de ifade ettim; global kriz onlara büyük fırsatlar sunuyor. Krizde yağan meteorlar pek çok paradigmayı alt üst etti. Şimdi sorumlu genç dimağlara aşırı ihtiyaç var ama onlar ortada gözükmüyor ne yazık ki.

Oysa ihtiyaç olan şey, Ali Ağaoğlu'nun da üzerine basa basa söylediği gibi; ARAŞTIRAN, SORUMLU VE İSTİKRARLI BİR GENÇ KUŞAK.

İddia ediyorum, ben buyum diyen ve öyle de olan herkes yarın sabah istediği işi kapar.



2 yorum:

Unknown dedi ki...

Soramayanlar konusunda birşeyler yazmıştım. http://ugurozmen.com/blog/is-hayati/dinlediklerim-soramayanlar

Çok umutlu değilim bu "magazin gençliği" konusunda...

Hakan Senbir dedi ki...

Ah abim, okudum yazını. Keşke konuşsalar ama nerde?